Veelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is tweefactorauthenticatie (2FA)?

Inloggen met tweefactorauthenticatie (2FA) is een stuk veiliger en verkleint de kans dat hackers toegang krijgen tot je accounts of gegevens. Naast je wachtwoord gebruik je dan een tweede middel om je te identificeren.

Een kwaadwillende kan in deze gevallen niets met je wachtwoord(en) als hij dat in handen heeft gekregen door bijvoorbeeld een lek bij een website.

Hoe kan ik een document naar anderen versturen?

Pinado hanteert het principe dat data actief gedeeld moet worden door de gebruiker (eigenaar). Zodra een document is geüpload, kan je het bestand delen. Klik op de knop “delen” en kies de gebruiker die het bestand mag ontvangen. Bevestig de actie om het bestand te verzenden.

Hoe werkt tweefactorauthenticatie (2FA)?

Voor het inloggen op Pinado is tweefactorauthenticatie vereist. Je hebt daarvoor een applicatie nodig op de mobiele telefoon. Voorbeelden van deze applicatie zijn:

  • Microsoft Authenticator
  • Google Authenticator

Deze applicaties genereren elke minuut een unieke code van zes cijfers. Deze code wordt gebruikt om in te loggen.

Hoe weet ik of er nieuwe activiteiten in Pinado zijn?

Pinado informeert alle gebruikers met een dagelijkse update per e-mail. Als er nieuwe activiteiten zijn geweest of een actie van de gebruiker is gewenst, dan ontvangt die gebruiker een e-mail met het verzoek om in te loggen bij Pinado.

Alle activiteiten worden tevens bijgehouden in het berichtencentrum. Het berichtencentrum vindt je rechtsboven aan de pagina. Het icoon heeft de vorm van een belletje en kleurt rood bij nieuwe activiteiten.

Waarom is tweefactorauthenticatie (2FA) verplicht?

Gebruikers van Pinado registreren (bijzondere) persoonsgegevens om hun dienstverlening te kunnen uitvoeren.

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) schrijft voor dat persoonsgegevens beveiligd dienen te worden.

Om die reden heeft Pinado standaard tweefactorauthenticatie ingeschakeld voor alle gebruikers.

Hoe kan ik mijn wachtwoord herstellen?

Het is natuurlijk vervelend als je het wachtwoord voor Pinado niet meer weet, maar geen paniek! Je kan het wachtwoord hier herstellen.